Rhino Advanced

Formål

Rhino Advanced kurset sigter mod at give deltagerne en opdateret forståelse for både muligheder og begrænsningerne i Rhinoceros og 3D modellering i NURBS, herunder også hvordan Rhino kan inddrages som en del af mere komplekse 3D arbejdsprocesser fx med flere involverede CAD-programmer eller animations- & renderingsprogrammer som 3dsmax og Cinema4D. Vi arbejder med 3D geometrier i form af overflader og med redigeringsværktøjerne til justering af overflader og closedpolysurface-3D-geometrier. På 2D siden arbejder vi med justering af kurver, rebuilding, weights, tweening, contouring og simplificering, for at skabe kurver der er velegnede som grundlag for 3D geometrier. Afhængig af deltagernes interesser er der mulighed for at inddrage enten Grasshopper, V-Ray eller Enscape3D ved at udvide kurset med en 1/2 dag ekstra forud for de to fulde kursusdage, så der kan afsættes fokuseret tid til at arbejde med disse plug-ins i et realistisk workflow.


Kursusindhold

Kort om de nye muligheder i R7 og WIP i forhold til R5 og R6: Interface, Gumball, Cycles, PBR (Physically Based Materials), SubDivSurf og Grasshopper implementering (Parametrisk Design).

Gennemgang af NURBS kurver; degree, curvepoints, weights, rebuilding, og curve continuity G0 / G1 / G2. Praktisk 2D øvelse med Grasshopper, hvor teorierne afprøves i praksis med simple geometrier.

3D modellerings teknikker og principper for "god" modellering, herunder, hvordan du kan angribe en 3D opgave på forskellig vis og opnå vidt forskellige fordele som eksempelvis hastighed, agilitet, robusthed, reduceret filstørrelse eller "ease of use", afhængig af dine aktuelle behov.

NURBS kontra Polygoner og SubD, muligheder og begrænsninger, herunder relevant import og eksport, med tanke på eksempelvis 3D-print/rapid prototyping/CNC-fræsning og andre programmer som eksempelvis SketchUp og AutoCAD.

Analyse værktøjerne: Punkter, kanter, kurver, overflader, areal og volume beregninger, herunder "Text Fields".

Avancerede transformationer, med og uden "Record History" enabled. Introduktion til "Named Positions" og "SnapShots"-funktionerne, der har været inkluderet i Rhino 6 og 7, men sjældent benyttes selv af erfarne Rhino-brugere. 

Kort om OffLine-rendering i V-Ray render vs Rhino render (Cycles) vs RealTime-rendering (Enscape3D). Begreber, parametre og materialer herunder særligt eksterne ressourcer til PBR (se Rhino-Fundamentals) og hvorledes du kan tildele "Multi-Materials" til PolySurfaces ved at UnWrap'pe dem.

Forudsætninger
God erfaring med Rhino, minimum er et grundkursus i Rhino og en del efterfølgende erfaring. Hvis du har flere års erfaring med fx AutoCAD (eller et andet 3D CAD-program end Rhinoceros), anbefaler vi som minimum et "fasttrack" kursus i Rhinoceros-Fundamentals, forud for deltagelsen i et Advanced.

Varighed 
Afhænger af valg af kursus type (1-2½ dage)

Pris pr deltager
DKK 6.900 + moms for to dage, DKK 3.900 + moms for én dag og DKK 8.400 + moms for 2½ dag

 

Dato for planlagte kurser (forår/sommer 2023) rev. 24.5.2023 TNR


Aarhus

Onsdag 07.juni kl. 10:00-16:30
Torsdag 08. juni kl. 9:00-15:30

København

Onsdag 21.juni kl. 9:00-15:30
Torsdag 22. juni kl. 9:00-15:30

Underviser på kurset: Tim Elkær, +45 9176 2131 - tnr@cadesign.dk

Mulighed for rabat på 20% ved tilmelding af flere kursister fra samme virksomhed.
evt mulighed for at få "lukket" kurset for andre deltagere ved at betale en fast pris.

Tilmeld dig kurset ved at skrive til vores 3D specialist Claus lige her

 

Har du interesse eller spørgsmål til ovenstående - eller et af vores andre 3D-kurser, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Alternativt kan du udfylde felterne til højre med dine oplysninger, så vil vi kontakte dig. 
Du betjenes hurtigere, hvis du i beskedfeltet skriver det kursus, du er interesseret i.

Ved at udfylde felterne og trykke send godkender du samtidig vores datapolitik

Kunderådgiver

Claus Nielsen

78796692 cln@cadesignbase.dk
Partner, Cand.Merc.

Ove Fris

+45 7879 6695 ovf@cadesignbase.dk

Kontakt os

X

Kontakt os

+45 8730 0000