Rhino Advanced

Formål

Rhino Advanced kurset sigter mod at give dig en opdateret forståelse for både muligheder og begrænsningerne i Rhino og 3D modellering i NURBS, herunder også hvordan Rhino kan inddrages som en del af mere komplekse arbejdsprocesser med flere involverede CAD-programmer og/eller animations- & renderingsprogrammer eller plug-ins. Der arbejdes hovedsagligt med 3D geometri, oprettelse af overflader og redigeringsværktøjer til justering af overflader og geometrier. På 2D siden arbejdes der med justering af kurver, rebuilding, weights, "udglatning" og simplificering, for at skabe kurver der er mere velegnede som grundlag for 3D geometrier. Afhængig af deltagernes interesser inddrages Grasshopper, V-Ray og Enscape3D.


Kursusindhold

Kort om de nye muligheder i R6 og R7 i forhold til R4 og R5: Interface, Gumball, Cycles, PBR (Physically Based Materials) og Grasshopper implementering (Parametrisk Design).

Gennemgang af NURBS kurver; degree, curvepoints, weights, rebuilding, og curve continuity G0 / G1 / G2. Praktisk 2D øvelse med Grasshopper, hvor teorierne afprøves i praksis med simple geometrier.

3D modellerings teknikker og principper for "god" modellering, herunder, hvordan du kan angribe en 3D opgave på forskellig vis og opnå vidt forskellige fordele som eksempelvis hastighed, agilitet, robusthed, reduceret filstørrelse eller "ease of use", afhængig af dine aktuelle behov.

NURBS kontra Polygoner og SubD, muligheder og begrænsninger, herunder relevant import og eksport, med tanke på eksempelvis 3D-print/rapid prototyping/CNC-fræsning og andre programmer som eksempelvis SketchUp og AutoCAD.

Analyse værktøjerne: Punkter, kanter, kurver, overflader, areal og volume beregninger, herunder "Smart Tags".

Avancerede transformationer, med og uden "Record History" enabled. Introduktion til "Named Positions" og "SnapShots"-funktionerne, der har været inkluderet i Rhino 6 og 7, men sjældent benyttes af erfarne brugere.

Kort om OffLine-rendering i V-Ray render vs Rhino render (Cycles) vs RealTime-rendering (Enscape3D). Begreber, parametre og materialer herunder særligt eksterne ressourcer til PBR (se Rhino-Fundamentals) og hvorledes du kan tildele "Multi-Materials" til PolySurfaces ved at UnWrap'pe dem.

Forudsætninger
God erfaring med Rhino, minimum er et grundkursus i Rhino og noget efterfølgende erfaring. Hvis du har flere års erfaring med AutoCAD (eller et andet 3D CAD-program end Rhino), anbefaler vi et "fasttrack" kursus i Rhino-Fundamentals, forud for deltagelsen.

Varighed 
Afhænger af valg af kursus type (ca. 2 dage)

Pris pr deltager
kr. 6.900,00 + moms

Dato for planlagte kurser (vinter 2022/2023) rev. 13.09 LIS

 

Aarhus

  AAR Torsdag 08. dec. kl. 9:00-15:30

  AAR Fredag 09. dec. kl. 9:00-15:30

 

København

  KBH Tirsdag 07. feb. kl. 9:00-15:30

  KBH Onsdag 08. feb. kl. 9:00-15:30

 

Underviser på kurset: Tim Elkær, +45 9176 2131 - tnr@cadesign.dk

Mulighed for rabat på 20% ved tilmelding af flere kursister fra samme virksomhed.
evt mulighed for at få "lukket" kurset for andre deltagere ved at betale en fast pris.

Tilmeld dig kurset ved at skrive til vores 3D specialist Claus lige her

 

Har du interesse eller spørgsmål til ovenstående - eller et af vores andre 3D-kurser, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Alternativt kan du udfylde felterne til højre med dine oplysninger, så vil vi kontakte dig. 
Du betjenes hurtigere, hvis du i beskedfeltet skriver det kursus, du er interesseret i.

Ved at udfylde felterne og trykke send godkender du samtidig vores datapolitik

Kunderådgiver

Claus Nielsen

78796692 cln@cadesignbase.dk
Partner, Cand.Merc.

Ove Fris

+45 7879 6695 ovf@cadesignbase.dk

Kontakt os

X

Kontakt os

+45 8730 0000