Rhino Advanced
3D, CAD & BIM / 3D-kurser / Rhino Advanced
Kursusindhold
Kort om de nye muligheder i R8 i forhold til tidligere versioner: Interface, Gumball, Cycles, PBR (Physically Based Materials) og Grasshopper implementering (Parametrisk Design).
Gennemgang af NURBS kurver; degree, curvepoints, weights, rebuilding, og curve continuity G0 / G1 / G2. Praktisk 2D øvelse med Grasshopper, hvor teorierne afprøves i praksis med simple geometrier.
3D modellerings teknikker og principper for “god” modellering, herunder, hvordan du kan angribe en 3D opgave på forskellig vis og opnå vidt forskellige fordele som eksempelvis hastighed, agilitet, robusthed, reduceret filstørrelse eller “ease of use”, afhængig af dine aktuelle behov.
NURBS kontra Polygoner og SubD, muligheder og begrænsninger, herunder relevant import og eksport, med tanke på eksempelvis 3D-print/rapid prototyping/CNC-fræsning og andre programmer som eksempelvis SketchUp og AutoCAD.
Analyse værktøjerne: Punkter, kanter, kurver, overflader, areal og volume beregninger, herunder “Smart Tags”.
Avancerede transformationer, med og uden “Record History” enabled. Introduktion til “Named Positions” og “SnapShots”-funktionerne, der er inkluderet i Rhino 6, 7 og 8, men sjældent benyttes af erfarne brugere.
Kort om OffLine-rendering i V-Ray render vs Rhino render (Cycles) vs RealTime-rendering (Enscape3D). Begreber, parametre og materialer herunder særligt eksterne ressourcer til PBR (se Rhino-Fundamentals) og hvorledes du kan tildele “Multi-Materials” til PolySurfaces ved at UnWrap’pe dem.
Praktisk information
Forudsætninger
God erfaring med Rhino, minimum er et grundkursus i Rhino og noget efterfølgende erfaring. Hvis du har flere års erfaring med AutoCAD (eller et andet 3D CAD-program end Rhino), anbefaler vi et “fasttrack” kursus i Rhino-Fundamentals, forud for deltagelsen.
Formål
Rhino Advanced kurset sigter mod at give dig en opdateret forståelse for både muligheder og begrænsningerne i Rhino og 3D modellering i NURBS, herunder også hvordan Rhino kan inddrages som en del af mere komplekse arbejdsprocesser med flere involverede CAD-programmer og/eller animations- & renderingsprogrammer eller plug-ins. Der arbejdes hovedsagligt med 3D geometri, oprettelse af overflader og redigeringsværktøjer til justering af overflader og geometrier. På 2D siden arbejdes der med justering af kurver, rebuilding, weights, “udglatning” og simplificering, for at skabe kurver der er mere velegnede som grundlag for 3D geometrier. Afhængig af deltagernes interesser inddrages Grasshopper, V-Ray og Enscape3D.
Varighed
Afhænger af valg af kursustype (2 hele dage)
Pris pr deltager
kr. 6.900,00 + moms
København
6. og 7. november – 2024
Aarhus
31. oktober + 1. november – 2024
Kompetent 3D undervisning
Vores kususunderviser er kompetent 3D specialist med mange års erfaring inden for 3D, og med adskillige års erfaring inden for undervisning. Du får derfor yderst kompetent rådgivning undervejs i dit forløb og ofte skræddersyet direkte til behov.
*Mulighed for rabat ved tilmelding af flere kursister fra samme virksomhed. evt mulighed for at få “lukket” kurset for andre deltagere ved at betale en fast pris.