Rhino 7

Rhino er motoren i din modellering, og Cadesign base er naturligvis leveringsdygtige i såvel licenser, som rådgivning omkring Rhino 7. Herunder har vi lavet en lille Q&A på Rhino 7-relaterede emner, og du er altid velkommen til at give os et kald, hvis du skal vide mere eller vil høre nærmere om licenser. 

Køb din licens i vores webshop:


Ta' endelig kontakt til Cadesign bases 3D-ekspert Claus Nielsen: +45 78796692 eller cln@cadesignbase.dk

Rhino - kort fortalt

Rhinoceros, også kendt som Rhino eller Rhino3D, er en 3D CAD-modelleringssoftwarepakke. Den giver dig mulighed for med stor nøjagtighed at modellere dine designs, så de er klar til at blive renderet, eller visualiseret. Eller måske skal dine modeller bruges til animation, print, ”engineering”, analyse eller fremstilling.

 

Rhinofunktioner inkluderer:

 • Ubegrænset free-form 3D modelleringsværktøjer som de findes i produkter, der koster 20 til 50 gange mere. 3D-modellér enhver form du kan forestille dig.

 • Med en nøjagtighed der er nødvendig for at designe, prototype, engineer, analysere og fremstille alting fra et fly til et smukt smykke.

 • Kompatibel med næsten alle andre design, sketch, CAM, engineering, analyse, rendering, animation og illustrations-software.

 • Importer og reparer meshes og ekstremt udfordrende IGES-filer.

 • Så enkel at lære og bruge, at du kan fokusere på design og visualisering uden at blive distraheret af softwaren.

 • Hurtig, selv på en almindelig laptopcomputer. Intet specielt hardware behøves.

 • Udviklingsplatform for hundrede af dedikerede specialmodelleringsprodukter.
  (kun Windows)

 • Overkommelig prissat. Standard hardware. Kort indlæringskurve. Ingen vedligeholdesesgebyrer. Gratis Service Packs.

 • Rhino 7 til Mac. (Ingen Plugins) – Verdens mest alsidige 3D-modeller findes nu også til OS X.

 • Tilføj kompleks parametrisk modellering med Grasshopper3D Open Source plugin.

Hop i vores webshop

Tjek billedgalleriet ud med projekter designet i Rhino her >

Her er et indblik i Rhinos verden:

Hvem har udviklet Rhino 3D?

Rhino 3D er udviklet af Robert McNeel & Associates, en medarbejder ejet virksomhed fra Seattle, Washington, United States

Hvad bruger man Rhino 3D til?

Rhinoceros, også kendt som Rhino eller Rhino3D, er en 3D CAD-modelleringssoftwarepakke. Den giver dig mulighed for med stor nøjagtighed at modellere dine designs, så de er klar til at blive renderet, animereret klar til visualisering, animation, tegning, ”engineering”, analyse eller fremstilling. Rhino er en ”free form NURBS” overflademodeller.

Jeg er studerende, kan jeg også købe en Rhino? 

Ja, der findes specielle Rhino 3D studieversioner. De koster kr. 1.850,- inkl. moms, OG de kan opdateres til kommercielle licenser, når du en gang er færdig med dit studie. Det er der ikke mange andre end McNeel, der tilbyder.

Hvordan bestiller man en licens?

Du kan enten ringe til os på 8730 0000 eller sende en mail til 3d@cadesignbase.dk 

Hvem bruger Rhino3D?

Rhino benyttes til design og formgivning i hele verden i mange forskellige brancher og med mange forskellige formål: Arkitektur, interiørdesign, bilindustrien, smykkedesign, CAM, konstruktion, marinedesign, Mechanical Engineering, industriel design og mange flere.

Danmark er et af de lande, hvor Rhino har virkelig godt fat, og der bliver undervist i Rhino på arkitektskoler, universiteter og designskoler, så det er let at komme i gang.

Vi kan også hjælpe dig med undervisning, da vi har nogle af Danmarks dygtigste undervisere og supportere tilknyttet. Vi underviser på alle niveauer og til alle industrier.

Hvad hvis vi er flere brugere der gerne vil bruge Rhino?

Når du køber en Rhino licens får du samtidig mulighed for at hente en gratis licens server, ZOO manager. ZOO manager håndterer dine licenser på din private LAN-server og lader dig dele dem blandt Rhino-brugerne på dit netværk. 

Er ZOO manager det rigtige for dig?

Hvis du kan svare ”Ja” til et af følgende spørgsmål er det det helt rigtige værktøj til dig:

 • Du bruger kompatible produkter.
 • Du har flere brugere end licenser.
 • Du vil administrere mange licenser på ét sted.

ZOO manager findes også som en Cloud service. Læs mere hos vores venner hos McNee

Hvad skal jeg gøre hvis jeg har spørgsmål til Rhino?

Du kan enten finde et af de utallige fora, der findes overalt på nettet, men hos Cadesign base tilbyder vi Danmarks bedste 3D-hotline og supportaftale. Med sådan en aftale kan du ringe, når du har Rhino spørgsmål eller andre 3D spørgsmål, og så kan du få hjælp lige med det samme.

Vi kan også hjælpe med alle slags Rhino 3D-projekter hvis du er kørt fast eller har brug for et godt råd. Vi tilbyder Rhino 3D-vikarservice, hvor vi enten kommer til dig, eller du kommer til os, eller vi mødes online, og så hjælper vi dig i gang eller i mål med dine projekter.

Der findes også utallige online tutorials fra brugere i hele verden og fede videoer på YouTube.

Og det der NURBS - hvad er det?

Ja, nu bliver det lidt langhåret: Non-Uniform Rational Basis Spline er en matematisk beskrivelse/repræsentation af 3D-geometri, der bruges til nøjagtig og præcis beskrivelse af enkle og komplekse kurver og overflader.

Før computere blev eksempelvis skibsdesign tegnet i hånden på papir med forskellige tegneværktøjer. Linealer blev brugt til lige linjer, passer til cirkler og gradebånd til vinkler. Men mange former, såsom en skibsbov, der har flere krumme overflader, kunne ikke tegnes med disse værktøjer.

Sådan er det også i dag. Det er ikke alle CAD og 3D programmer, der kan håndtere disse dobbeltkrumme overflader, men det kan Rhino, hvilket gør det til et super fedt formgivningsværktøj.

Rhinos åbne arkitektur gør det også muligt at bruge Rhino som en udviklingsplatform: en C ++ SDK og en række scriptingsmetoder (RhinoScript) gør det muligt for programmører på alle niveauer at tilpasse og automatisere Rhino og udvide dets muligheder. I dag er der masser af kommercielle plug-ins til Rhino til rendering, terrændesign, parametrisk arkitektur, animation, CAM, subdivision modellering, smykkedesign, form design osv.

Hvad er Grasshopper og Rhino 3D?

Grasshopper er et visuelt programmeringssprog og -miljø, der kører i Rhino. Grasshopper er udviklet af David Rutten, der er ansat hos Robert McNeel & Associates. Man programmerer ved at trække forskellige komponenter ind i på arbejdsområdet og herefter forbindes de forskellige programmeringskomponenter.

Det er ret nemt at komme i gang med og meget intuitivt.

Grasshopper anvendes i stor stil til parametrisk modellering til konstruktionsteknologi, parametrisk modellering til arkitektur og fabrikation, belysningsydelsesanalyse til miljøvenlig arkitektur og bygningens energiforbrug.

Den første version af Grasshopper, blev frigivet i september 2007. Grasshopper er blevet en del af standard værktøjerne fra Rhino 6. 

AEC Magazine oplyste, at Grasshopper er "populær blandt studerende og fagfolk, McNeel Associates Rhino modelleringsværktøj er endemisk i den arkitektoniske designverden. Det nye Grasshopper-miljø giver en intuitiv måde at udforske design uden at skulle lære at kode og scripte."

RHINO.INSIDE.REVIT - læs mere her >Hvilke filformater kan Rhino håndtere?

DWG/DXF, IGES, STEP, SolidWorks SLDPRT and SLDASM, Microstation DGN, Direct X (X file format), FBX, .3ds, LWO, SketchUp, AI og mange mange flere!

Så ud over at være et suverænt 3D værktøj, kan Rhino også benyttes til at konvertere utallige filformater.

 Køb din Rhino 7-licens eller andre 3D-softwarelicenser her

Er du nysgerrig på mere information, kan du vælge enten at række ud til os via kontaktformularen i bunden eller i siden af dette websit, så kontakter vi dig, når det passer dig bedst.

Ellers kan du kontakte vores 3Dafdeling direkte på 3d@cadesignbase.dk, så rådgives du til den bedste løsning til dit behov.

 

Vil du vide mere?

Om Rhino eller om andre af vores 3D software-løsninger, så udfyld felterne til højre med din kontaktinformation.

Skriv venligst Rhino i emnefeltet, så kontaktes du af en rådgiver hurtigst muligt.

 

Ved at udfylde og sende os dine kontaktoplysninger godkender du samtidig vores datapolitik.

 

Kunderådgiver

Claus Nielsen

78796692 cln@cadesignbase.dk
Partner, Cand.Merc.

Ove Fris

+45 7879 6695 ovf@cadesignbase.dk

Kontakt os

X

Kontakt os

+45 8730 0000