Et stærkt sammenhold, også med arbejdsplads hjemmefra

- hjemmearbejdspladsen er kommet for at blive. 

De store omvæltninger som 2020 har ført med sig i forhold til at arbejde på tværs af distancer og med flere planlagte hjemarbejdsdage har vundet indpads hos mange af landets virksomheder.

Men for visse brancher har den fleksible arbejdsplads faktisk været et grundvilkår længe. Det har vi i flere år – under arbejdstitlen PhyGital – fokuseret på hos Cadesign, når vi giver digital understøttelse til eksempelvis arkitekter, igeniører, bygningskontruktører og folk der gennerelt arbejder med tunge 3D programmer. 

I dette skriv vil du blive præsenteret for nogen af de fordele som flere af vores kunder vægter højt, når der skal samarbejdes i store projekter.

Der kan være mange gode grunde til at arbejde remote, også uden at vi tænker i smittefare. Mange af vores eksisterende kunder nævner mobilitet, som én af de gode grunde. Det er vigtigt for fleste, at kunne arbejde fleksibelt i en travl hverdag, hvor muligheden for samarbejde på tværs af kontorer samt mulighed for at arbejde hjemmefra, eller mens man er på farten, kræver en god og sikker løsning.

Der er en række faktorer, der spiller ind, når det rette setup skal vælges:
samarbejdsform, licensering, internetforbindelse, sikkerhedsniveau og flere andre.

Vi opridser herunder 4 løsningsmuligheder, som vi har etableret og leveret til alle størrelser af arkitekt-, ingeniør-, og indutri-virksomheder i Danmark, og som hver dag giver medarbejdere mulighed for at arbejde kreativt og mulighed for at styrke samarbejdet, på tværs af byer og lande, og når vigtige deadlines skal nåes og performance derfor er i højsædet.

Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kontakte os.
Du kan anvende menuen i siden, i bunden, skrive til os direkte eller give os til ring på 8730 0000, så vil vi hjælpe dig til det setup, der passer bedst til dit behov.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

VDI

Kort fortalt er det som én stor supercomputer med masser af regnekraft, grafik-power og hukommelse, som hver enkelt medarbejder får en bid af. 

Ved VDI Virtuel Desktop Infrastructure”, får du en løsning hvor din personlige desktop, typisk Microsoft Windows 10, kører i, og afvikles fra et datacenter. Det betyder, at du som bruger kan ’hente’ hele it-infrastrukturen ned på en enhed, uanset denne enheds power og kapacitet. Her kan helt tynde klienter bruges, tablets, ja selv på smartphonen kan du tilgå din arbejdsplads, da al programfunktionalitet og grafik afvikles fra serveren. 

Det giver dig et ultra-mobilt og fleksibelt arbejdsliv, uden på nogen måde at gå på kompromis med sikkerheden. 

Du kan læse mere om VDI lige her. Du kan også læse hvilke overvejelser der var for Rådgivende Ingeniører Reeholm og Bredahl, da de valgte,
at gå all in på en VDI-løsning

VMware Horizon

Kort fortalt kan du med en VMware Horizon bruge en hvilken som helst enhed derhjemme og fjernstyre en arbejdsstation virtuel eller stationer, der er koblet på virksomhedens server. 

Uanset om din arbejdsstation er virtuel, stationær eller mobil, kan du koble på med enheden derhjemme og arbejde som du plejer; også i tunge programmer såsom: Revit, Autocad, Indesign, Photoshop, Rhino, V-Ray osv.

Dette er langt fra en one size fits all løsning og den kan sammensættes på flere forskellige måder. Når virksomhedens server-setup er korrekt gearet og den rette licensering er på plads, så får du med denne løsning en særdeles fleksibel, god og stabil oplevelse som bruger, samtidig med at sikkerheden er helt i top.


TS Gateway

Kort fortalt kan du med TS Gateway bruge din egen pc derhjemme. Via en netforbindelse trækkes en visning af, hvad der foregår på en arbejdsstation placeret i virksomheden, uden at der hentes noget ned på din lokale enhed. 

Helt konkret oprettes en ekstra virtuel Windows Server i det eksisterende miljø, hvor et sikkerhedscertifikat installeres. Serveren sørger for, at en tunnel oprettes til brugerens egen maskine på kontoret, og al arbejde udføres på den maskine, som selvfølgelig også er på det interne kontornetværk.

Det vil for brugeren være en oplevelse af, at arbejde på sin vante plads, blot fra en anden enhed, og i og med at al regne- og grafikkraft foregår på kontormaskinen, kan der anvendes en hvilken som helst enhed til at tilgå løsningen, uden at det kompromitterer sikkerheden. 


VPN

VPN ”Virtual Private Network” giver adgang til en privat, sikker og krypteret forbindelse mellem virksomhedens server og brugerens bærbare eller
hjemme-PC.

Du kobler på virksomhedens server via internet med en IP-adresse, uanset hvor du måtte befinde dig. Denne løsning er yderst fleksibel og kan bruges derhjemme, i toget eller i sommerhuset. Så længe der er en internetopkobling, kan du tilgå virksomhedens netværk, og du kan fortsætte arbejdet hvor du slap det.

Denne løsning er god til dig, der gerne vil hurtigt tilbage til arbejdet nemt og problemløst! Vi kan hurtigt få dig kørende, uden at det kræver det helt store af dit server-setup. Det er vigtigt, at du er opmærksom på 3 ting:

  • Maskinen derhjemme arbejder på egen kraft og med eget grafikkort, og derfor kan du opleve flaskehasle ved arbejde med store filer og krævende applikationer som eksempelvis InDesign, Revit eller 3D Software.

  • I denne løsning bør du overveje sikkerheds- og antivirus løsning til hjemmecomputeren samt tage hånd om løbende opdateringer, for at holde sikkerheden i top.

  • Afslutningsvis kan internetforbindelsen og firewallen være ekstra belastet, da alle data der håndteres, skal ud igennem internetforbindelsen.

Sidder du tilbage med spørgsmål til hvordan dine medarbejdere får den bedste løsning til at arbejde hjemmefra, så udfyld felterne til højre med dine kontaktoplysninger, og skriv dit spørgsmål eller "hjemmekontor" i emnefeltet, og du vil hurtigst muligt blive kontaktet af en af vores IT-specialister.

Når du udfylder felterne og trykker på "send" accepterer du samtidig vores datapolitik

 

Kontakt os

X

Kontakt os

+45 8730 0000