VIRUSMAILS I OMLØB! 

TÆNK FØR DU KLIKKER!

Svindlerne tænker ud af postboksen, og i øjeblikket florerer der svindlermails fra Post Danmark og PostNord, som ser meget pålidelige ud.

Af mailen fremgår det, at en pakke forgæves er forsøgt leveret på virksomhedens eller borgerens adresse, og at man skal henvende sig på det nærmeste posthus for at få udleveret pakken. 

Men klikker man på linket i mailen, bliver der downloadet en virus, som inficerer computeren, krypterer den og låser den, hvorefter de it-kriminelle forlanger penge for at låse maskinen op igen.

»The only way to get your files back is to pay us. Otherwise, your files will be lost,« skriver bagmændene.

 

UNDGÅ RANSOMWARE & SVINDLERMAILS

1. Vær mistroisk og skeptisk. Det er sjældent, at seriøse virksomheder beder om noget som helst via mail, så når det sker, skal du blive mistænksom - også selvom det er fra en virksomhed, som du stoler på. Gå bag om mailen ved at Google det eller kontakt eventuelt afsenderen direkte, inden du klikker på noget som helst.

2. Pas på den skjulte filtype. Når filer har en såkaldt double-extension - altså to filtyper i forlængelse såsom .txt.vb eller jpg.exe, så vær forsigtig! Windows vil ofte skjule almindelige filtypenavne som standardindstilling. Ved at bruge double-extension udnytter svindlerne Windows' standardindstilling til at skjule den anden, farlige filtype. Du kan altid højreklikke på elementet og vælgeEgenskaber, så du kan se, hvilke extentions filen har.

3. USB-stikket kan være en virusspreder. Vira kan ramme alt fra servere og netværksdrev til USB-stik. Undgå helt at dele USB-stik mellem computere.

4. Vær hurtig. Du er måske ikke den eneste i din virksomhed, der har modtaget mailen - giv lyd til alle om, at de ikke skal klikke på noget, før du har tjekket op på mailen.

5. Giv besked til os. Vi er her for at hjælpe dig, så ring til os, hvis du modtager noget mistænkeligt, som du ikke kan gennemskue validiteten af. 

Og PS... Husk nu at gemme dine filer på en filserver, der er omfattet af backup og ALDRIG på dit skrivebord. Filer på skrivebordet går ofte helt tabt, når vira rammer.

 

HVIS UHELDET ER UDE...

Som kunde hos Cadesign base er du altid optimalt sikret mod hackerangreb, men ingen kan forudsige alt, så kontakt os omgående hvis:

1. Du eller din kollega har modtaget en besked ala:
!!! vi har krypteret dine filer med Crypt0L0cker virus  !!!

2. Du eller din kollega har klikket på et link, og er blevet i tvivl om, hvorvidt der var tale om svindel

3. Hvis dine eller din kollegas filer ser mærkelige ud, eller I oplever andre helt atypiske problemer med indholdet på jeres computere.


 

HUSK NU AT HAVE STYR PÅ DIN BACKUPLØSNING

Når vira inficerer dit it-system, så inficerer det hele din forretning. Derfor er en god backupløsning helt afgørende for, om du slipper fra et virusangreb med skindet på næsen. Kontakt os, hvis vi skal se din backupløsning efter i sømmene eller læs mere her >

Direktør

Lars Jürgensen

+45 7879 6694 lju@cadesign.dk
Partner, Cand.Merc.

Ove Fris

+45 7879 6695 ovf@cadesignbase.dk

Kontakt os

X

Kontakt os

+45 8730 0000