Rhino 7 - hvad er nyt og hvorfor skal du ha' det?

Den 10. december 2020 brakede vi, at der er kommet nyt fra Rhino. Den nyste Rhino 7 er lanceret, og vi oplever allerede stor efterspørgsel på opgraderinger. Som McNeel selv formidler på deres hjemmeside, så er Rhino 7 er den mest betydningsfulde opgradering i Rhinos historie. Og hvorfor er den så det?

Det skal vi se nærmere på i dette blogpost, hvor vi zoomer ind på nogle af de nye features, du kan få med Rhino 7. 

Hvis du allerede ved, at du ikke kan leve uden Rhino 7, kan du hoppe direkte til webshoppen, eller give vores 3D-softwarespecialist Claus et kald eller en e-mail på +45 7879 6692 // cln@cadesignbase.dk

Name-dropping

Ud over forbedringer generelt er der nogle specifikke features og værktøjer, du får med Rhino 7, som fortjener lidt spotlight. Med de nye SubD-værktøjer, kan du oprette organiske figurer, og du kan køre Rhino og Grasshopper som en Revit® add-on med ”Rhino.Inside.Revit ”. Hvis du bruger den robuste Quadmesh-algoritme, kan du skabe et smukt quad-mesh fra NURBS-geometri eller meshes. Desuden er der lagt kræfter i præsentation vs. Raytraced-visning, arbejdsgangene er virkelig blevet strømlinet, der er optimeret i forhold til dokumentation, og du vil opleve markante forbedringer i det gratis SDK.

For slet ikke at tale om Rhino 7-buzzword'et over dem alle: Grasshopper...

De mange nye egenskaber gør Rhino til et meget attraktivt software for de mange kreative skabere i alle slags virksomheder. Med denne nye version har Rhino åbnet op for helt nye modelleringsprocesser, og samtidig har de forfinet faste features, som de fleste faste brugere kender.

Du kan læse meget mere om disse inde på Rhinos hjemmeside, hvor du også kan browse rundt i andres kreative modeller og udviklede krationer, som bliver lagt op i galleriet. Rhino præsenterer også en fuld liste over de 40+ nye værktøjer, der er kommet med i opdateringen, og hvordan de bruges.

Men lad os gå et spadestik dybere på de største nye features, og hvorfor du må og skal have dem.

SubD

En af de nye egenskaber, som helt klar skal fremhæves, er SubD. SubD anvendes primært af designere, der har brug for at skabe organiske former hurtigt. Der er tale om en ny geometritype, der gør det muligt for arkitekten, ingeniøren eller modulløren at skabe redigerbare og meget nøjagtige figurer. Og i modsætning til andre geometrityper kombineres SubD nøjagtighed og free form modellering i realtime, og reaktionen derude fra brugerne taler for sig selv - Det går vildt hurtigt! 

 

Rhino.Inside.Revit

Kort fortalt overfører Rhino.Inside.Revit al saft og kraft fra Rhino og Grasshopper til Autodesk Revit. McNeel beskriver, hvordan den nye teknologi gør det muligt at embedde Rhino ind i Windows applikationer (64-bit). Det er et add-on, der taler ind til Revit's hukommelse og herigennem tilbydes brugerne et udvalg af nye BIM-komponenter. Derudover giver det adgang til programmets to API'er. Alle disse tekniske detaljer kan du også læse mere om via Rhinos hjemmeside, for faktisk viser filmen her det meget godt.

 

QuadRemesh

Så blev det lige lidt coolere... En af de nye features som klart skal trækkes ind i spotlightet er QuadRemesh. Nu kan du nemlig lynhurtigt oprette et QuadMesh fra eksisterende overflader, faste stoffer, masker eller SubD'er - ideel til gengivelse, animation, CFD, FEA og reverse engineering, og vi lægger os flat ned. Det ser virkelig cool ud. 

 

Præsentation

I Rhino 7 har præsentationsværktøjerne også fået et løft, som er til at få øje på. Vi er slet ikke i tvivl om, at det vil glæde dig, din kollega, din konkurrent og mange flere, at der er udført en større opdatering af Rhino Render-motoren, som strømligner arbejdsgange. I praksis betyder det, at samme look som du får i din Raytraced-visning, uden videre kan gengives, uden at du behøver at udføre nogen ændringer. Ligeledes er support til PBR-materialer, en LayerBook-funktion og meget mere tilføjet.

Lad os lige liste de seks vigtigste funktioner... og som med alt andet inden for 3D er det lettere at vise end at forklare, så her er en lille filmsnas til hver funktion og så kan du jo læse meget mere p&aringwww.rhino3d.co; Rhinos hjemmeside.

PRB Materials

    

Denoisers

    

Emissive Materials 

    

Light Falloff

    

LayerBook 

     

Gradient and Transparent Hatches 

       

Rhino endnu mere raffineret end nogensinde før

I Rhino 7 er der gjort kål på hundredevis af de der små hickups og irritationsmomenter, du måske har oplevet i dit arbejde i Rhino 6 og tidligere versioner. Der er også tilføjet væsentlige forbedringer i  arbejdsgange som Named Selections, Mold Making-værktøjer, Single-Line Fonts til gravering og forbedret interoperation med tredjeparts-filformater. 

McNeel forbedrer altid Rhinos displaypipeline for at holde trit med moderne grafikhardware. I Rhino 7 vises nogle modeller betydeligt hurtigere på både Windows og Mac. Der er også foretaget flere forbedringer af skærmtilstandene for at gøre dem endnu mere iøjnefaldende, mens du arbejder, hvilket er en stor bonus.

 

Dokumentation

Ofte er modellering kun en del af designprocessen. Når du præsenterer dit design, skal du som regel, hvis du arbejder med det professionelt, kunne vise hvert enkelt step i designprocessen. Det bliver nu lettere, da McNeel har udført forbedringer i store dele af dokumentationsarbejdsprocessen. Ligesom de skriver, at der også er fokuseret på de mere grafiske illustrationsværktøjer - eksempelvis dem der anvendes til at skabe gennemsigtighedog gradiering (Transparency and Gradient Hatches).

Grasshopper

Vi kan ikke skrive om det nye i Rhino 7, uden også at komme omkring Grasshopper. Grashopper er på alles læber for tiden, og i Rhino 7 er der således tilføjet nye komponenter, som gør det nemmere at omdanne dine programmer til plugins. Vil du vide mere om den del, så tjek nedenstående videoer ud... Pist, der ligger også masser af inspirerende videomateriale på Rhinos hjemmeside...

Grashopper Player

    

Clash Detection

    

Grashopper Component Placeholders

    

Udviklingsplatform

Med opgraderingen af Rhino 7 følger virkelig store forbedringer af det gratis SDK. Både API-forbedringer og bedre dokumentation, samt vigtige nye funktioner, der udvider og uddyber grundlaget for geometriudviklingsplatformen. Mere om dette samt links til forbedringerne finder du - ja du gættede rigtigt - på Rhinos hjemmeside.

Komplet liste med Rhino kommandoer

Her afslutningsvis vil vi da lige slå endnu et slag for de mange nye værktøjer! Så står du og mangler en komplet liste over Rhino værktøjer - så har McNeel i deres dokumantationsoversigt samlet en komplet liste New in Rhino 7, som både indeholder de nyste features for opbygning af net/overflader, understøttende hjælp til skriftyper og print, samt Rhino rendering. Det skulle således være muligt at finde de genveje, som gør dit arbejde endnu mere effektivt.

 

 

 

Vil du høre mere om Rhino og de fordele der er ved at opgradere allerede nu, så tag endelig fat i vores 3D specialist Claus.

Du kan også skrive dine oplysninger til os via formularen til højre eller nederst på siden eller direkte til 3d@cadesignbase.dk, så vil vi gøre vores yderste, for at hjælpe dig med din forespørgsel.

Vil du vide mere?

Om Rhino eller om andre af vores 3D software-løsninger, så udfyld felterne til højre med din kontaktinformation.

Skriv venligst Rhino i emnefeltet, så kontaktes du af en rådgiver hurtigst muligt.

 

Ved at udfylde og sende os dine kontaktoplysninger godkender du samtidig vores datapolitik.

 

Kunderådgiver

Claus Nielsen

78796692 cln@cadesignbase.dk
Partner, Cand.Merc.

Ove Fris

+45 7879 6695 ovf@cadesignbase.dk

Kontakt os

X

Kontakt os

+45 8730 0000