SketchUp Fundamentals

Alle vores SketchUp kurser tager udgangspunkt i funktionerne i Pro-udgaven af SketchUp 2022 (Windows og Mac) inkl. Layout, Extension Manager og anvendelse af TrimbleID til fx App.SketchUp.com

Vi arbejder parallelt med både SketchUp og Layout, så vi kommer meget tæt på et realistisk workflow, som det anvendes til arkitektur og produktdesign: Skitsering og efterfølgende præcisering af design og sideløbende 2D dokumentation som PDF eller papirtegninger. Programmet Enscape3D kan inkluderes i både Fundamentals og Advanced kurser, men i vinteren/foråret 2023 kun på Windows 10/11-platform. Enscape3D-funktionaliteten forventes først fuldt implementeret på Mac OS i løbet af foråret/sommeren 2023. 

Fundamentals

Tilretning af brugerfladen til professionelt brug samt organiseringen af Toolbars og Trays til brug på desktop og laptop, (hvis du fx både arbejder på en computer med høj og lav skærmopløsning).

 • Introduktion til de nye søgefunktioner, der er inkluderet i SketchUp 2022 (desktop+web).

 • Gennemgang af værktøjer til navigation i 3D: Orbit, Pan, Zoom (Extents/Window/Selected) og tastaturgenvejene ved anvendelse af en 3-knaps-wheelmouse (anbefales på Win + Mac). 

 • Som en del af kurset gennemgåes, hvordan du opretter Scener med korrekt øjenhøjde og undgår “styrtende linjer”. Har du flere end 10 scener i din model findes der metoder til at filtrere disse. Disse metoder kan gennemgåes, hvis der er interesse for dette på kurset.

 • Med værktøjerne Line, Arc, Rectangle/Rotated Rectangle, Push/Pull og TapeMeasure skabes både detaljerige og målfaste 3D-modeller, der parallelt med designprocessen dokumenteres i Layout som målsatte planer, snit, opstalter & perspektivtegninger både med og uden skygger.

 • Materiale-paletten gennemgås med henblik på at opnå og manipulere “symbolsk gengivelse” af forskellige materialer i SketchUp/Layout. Materialer kan også skabes manuelt med henblik på fotorealistisk gengivelse i fx Enscape3D (selvstændig licens til dette er nødvendig) eller V-Ray, som er en inkluderet del af SketchUp Studio til professionel brug (IKKE EDU). V-Ray kan også købes som en selvstændig licens til SketchUp Pro eller som en "Collection" til flere CAD- platforme fx SketchUp, Rhinoceros, Revit, 3dsmax).

 • Gennemgang af Groups og Tags/Layers og deres praktisk anvendelse på realistiske modeller. På alle kurser gennmgår vi ligeledes de nyeste værktøjer, der introduceres i SketchUp 2022.

 • Dimensionering af både 3D-model og 2D-dokumentation i flersidede PDF'er og faldgrupperne i den forbindelse -bl.a. tilpasning af præcisionen, så målsætninger er relevant for produktion.

 • Move, Rotate, Scale herunder numerisk input og anvendelsen af inference-lock/tracking og anvendelige genveje til dette. De nye værktøjer som fx Stamp-Copy inddrages i alle kurser.

 • SectionTools, SolidTools og SandBoxTools gennemgåes, hvis der opstår interesse for dette.

 • Offset-værktøjet anvendes på regulære og uregulære geometrier på både lukkede og åbne polylinjer sammensat af linjestykker og cirkelslag. To forskellige metoder til at kontrollere segmenteringen af cirkelslag og freehand-kurver gennemgås vha relevante 3D eksempler.

 • FollowMe-værktøjet introduceres sammen med det nu forbedrede Freehand-værktøj og en (gratis) plugin, der gør dette værktøj endnu mere brugbart at anvende til fx arkitektur, produktdesign og indretning/scenografi.

 • Kurset kan afsluttes med at deltagerne fremstiller en flersidet A3 portefolio med alle (eller udvalgte af) de på dette kursus gennemarbejdede filer. Det er muligt at supplere med egen grafik, logo, tekst og ligeledes inkludere Auto-Text, og senere bygge videre med flere sider.

Vi arbejder altid med de nyeste versioner af SketchUp og understøtter alle platforme og alle workflows herunder 3D-scanning, import/eksport til andre CAD-programmer samt visualisering i både VR, Enscape3D og V-Ray, - som vi også afholder kurser i, forhandler og supporterer. Vi forsøger altid at være et skridt foran i forbindelse med lanceringen af nyheder, og det er vores undervisere, der står for de "tekniske oversættelser" til dansk af New Features -og andre nyheder relateret til SketchUp...

Nye datoer annonceres løbende - Er du interesseret i et kursus,
kan vi måske finde en dato der passer dig bedre -  skriv til os...

Pris pr deltager

DKK 6.900,00 + moms for to dage, 3.900,- + moms for én dag.

Dato for planlagte kurser (forår2023) rev. 28.4.2023 - LIS

Aarhus

Torsdag 15. juni kl. 9:00-15:30
Fredag 16. juni. kl. 9:00-15:30

København

Mandag 12. juni kl. 9:00-15:30
Tirsdag 13. juni. kl. 9:00-15:30

Underviser på kurset: Tim Elkær, +45 9176 2131 / 7879 6683 - tnr@cadesign.dk

Mulighed for rabat på 20% ved tilmelding af flere kursister fra samme virksomhed.
evt mulighed for at få "lukket" kurset for andre deltagere ved at betale en fast pris.

Tilmeld dig kurset ved at skrive til vores 3D specialist Claus lige her

Har du interesse eller spørgsmål til ovenstående - eller et af vores andre 3D-kurser, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Alternativt kan du udfylde felterne til højre med dine oplysninger, så vil vi kontakte dig.
 
Du betjenes hurtigere, hvis du i beskedfeltet skriver det kursus, du er interesseret i.

Ved at udfylde felterne og trykke send godkender du samtidig vores datapolitik

Kunderådgiver

Claus Nielsen

78796692 cln@cadesignbase.dk
Partner, Cand.Merc.

Ove Fris

+45 7879 6695 ovf@cadesignbase.dk

Kontakt os

X

Kontakt os

+45 8730 0000